De ce ar trebui să mănânci mai multe legume? După cum știm cu toții, consumul de legume este foarte bun pentru sănătatea umană. Nutrienții și vitaminele din legume și fructe ajută la reducerea riscului mai multor boli cronice. În plus, legumele adaugă foarte bine fibre, ajutând la menținerea sănătății și a corpului.
1. Nutrienți și vitamine din legume
Cele mai multe legume sunt în mod natural sărace în grăsimi și calorii. Nu există absolut colesterol în legume (Notă, sosurile sau condimentele care sunt preparate și vândute în supermarketuri pentru a le servi cu legume pot adăuga grăsimi, calorii și/sau colesterol).
Legumele sunt o sursă de mulți nutrienți importanți și necesari, cel mai comun fiind potasiul. Sursele vegetale bogate în potasiu includ cartofii, cartofii dulci, sfecla, spanacul, roșiile și produsele din tomate, leguminoase precum fasolea albă, lintea, fasolea lima, fasolea, fasolea de soia.
Legumele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre alimentare. În plus, legumele oferă și alți nutrienți și vitamine importante pentru organism, cum ar fi acidul folic (cunoscut și sub numele de acid folic), vitamina A și vitamina C.
2. De ce ar trebui să mănânci mai multe legume? Cum să mănânci legume sănătoase?
Există multe motive pentru care să mănânci mai multe legume și fructe în fiecare zi. În prezent, există și multe studii care demonstrează că consumul de legume și fructe este foarte important pentru promovarea sănătății. Prin urmare, oamenii trebuie să mănânce mai multe fructe și legume, chiar și să dubleze cantitatea de fructe și legume în fiecare zi.
2.1 Nutriția și vitaminele din legume ajută la prevenirea unor boli Mineralele, fibrele, fitochimicele, vitaminele din legume sunt esențiale pentru ca organismul să lupte cu multe boli. Deci, consumul zilnic de multe fructe și legume poate ajuta la reducerea riscului de boli precum:
Boli de inima: O dietă bogată în legume și fructe este o dietă sănătoasă, cu fibre din legume. Fructul va ajuta la scăderea colesterolului din sânge și vă poate reduce riscul de a avea un accident vascular cerebral sau boli de inimă. Hipertensiune arterială: o dietă bogată în potasiu găsit în legume și fructe poate ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase și stabile. Boli intestinale și digestive: Adăugarea de fibre din legume va reduce constipația, diverticulita și va asigura funcția intestinală. Anumite tipuri de cancer: o dietă sănătoasă, bogată în legume și fructe, poate proteja împotriva unor tipuri de cancer. Promovarea sănătății: Fructele și legumele vin într-o varietate de culori, combinate cu substanțe fitochimice și alți nutrienți care promovează sănătatea. În plus, vitaminele din legume precum vitamina A ajută la menținerea sănătoasă a ochilor, protejează organismul împotriva infecțiilor. Și vitamina C va ajuta la vindecarea rănilor, va proteja dinții și gingiile și va sprijini absorbția fierului. Prevenirea malformațiilor congenitale: Acidul folic, cunoscut și sub denumirea de folat, este esențial pentru femeile însărcinate și de vârstă fertilă, deoarece ajută organismul să formeze globule roșii și reduc riscul de defecte ale tubului. nevralgie, spina bifida și malformații ale creierului în timpul dezvoltării fetale.
2.2 Adăugați fibre din legume și fructe pentru a ajuta la controlul greutății. Adăugați fibre din legume și fructe pentru a ajuta corpul să controleze greutatea deoarece sunt alimente cu conținut scăzut de calorii. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi legumele, creează o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, cu mai puține calorii, astfel încât vor sprijini mai bine persoanele care doresc să slăbească mai bine atunci când limitează alimentele bogate în calorii, contribuind astfel la reducerea caloriilor consumate. . 2.3 Nutriția și vitaminele din legume și fructe oferă energie organismului În prezent, viața devine din ce în ce mai aglomerată, necesitând oamenilor să suplimenteze cu alimente hrănitoare și să ofere suficientă energie. Cu toate acestea, aceste alimente ar trebui să fie ușor de consumat chiar și în deplasare. Nutriția și vitaminele din legume și fructe sunt o sursă excelentă de energie naturală, oferind multă energie pentru funcționarea organismului.
Au existat multe dovezi și sfaturi pentru întrebarea, de ce ar trebui să mănânci mai multe legume, când legumele și fructele sunt alimente care conțin mulți nutrienți, vitamine și minerale. Consumul de multe fructe și legume în fiecare zi va ajuta la prevenirea bolilor periculoase, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și, de asemenea, va ajuta organismul să îmbunătățească sănătatea.
O dietă sănătoasă, echilibrată între nutrienți, inclusiv legume, fructe și legume, ne va ajuta corpul să rămână sănătos în fiecare zi. Cu toate acestea, va depinde de preferințele dvs. să alegeți cele mai potrivite legume și metode de procesare.